Abrambureala :)

Motto-ul nostru: Variety is the key!
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Urmaşa lui Nostradamus

In jos 
AutorMesaj
Raluca
Moderator
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 04/03/2009
Varsta : 108

MesajSubiect: Urmaşa lui Nostradamus   Mar Mar 10, 2009 11:54 am

Baba Vanga

* Vanga Dimitrova (pe numele ei de fată Evanghelia Sourcheva) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi mediumi care au existat pe Pămînt. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 în oraşul Strumita din Macedonia, în familia unor plugari săraci. A văzut lumina zilei cu două luni înainte de soroc, era foarte plăpîndă, avea urechile lipite de cap şi tot aşa, lipite, degetele de la mîini şi picioare. La vîrsta de doisprezece ani, a fost prinsă de o furtună şi, pare-se, lovită de un fulger. Din acel accident Vanga a rămas oarbă pentru totdeauna. Ea a început să manifeste darul prezicerii şi obişnuia adeseori să vorbească unor fiinţe invizibile celorlalţi. Prezicerile sale, verificate în timp, au făcut din Baba (bunica) Vanga aproape o sfîntă. Cînd intra în transă pentru a face predicţii, Vanga avea un alt glas, care indica foarte precis locuri, evenimente, nume. Faima de prezicatoare a Vangăi s-a răspîndit şi a devenit tot mai căutată. Căsătorită în 1942 cu un bulgar, ea s-a mutat cu familia în oraşul Petrici ai cărui localnici aflînd că acolo s-a aciuat o clarvăzătoare au început să o viziteze în număr mare pentru a-i cere ajutorul. Afluxul de oameni la porţile casei Vangăi a determinat autorităţile să ia măsuri. A fost înfiinţat un serviciu special în cadrul Primăriei, care să înregistreze datele tuturor solicitanţilor şi să facă programări, casa clarvăzătoarei fiind păzită zi şi noapte. Practic, analfabeta oarbă originară din Macedonia îi speria pe comuniştii bulgari care au preferat să o ia în serviciul lor, consemnînd-o, de fapt, la domiciliu. Vanga a primit vizita unor importanţi şefi de stat. Şi Ceauşeştii, se spune, ar fi apelat la serviciile ei. De-a lungul vieţii ei, Baba Vanga a fost vizitată de peste un milion de persoane.
La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă, bulgăroaica Vanga Dimitrova, nu a fost încă îngropată, scria nu cu mult timp în urmă publicaţia moscovită „Jizni“, fără a preciza unde se află rămăşiţele ei pămînteşti. Vanga a murit la vîrsta de 85 de ani, de cancer, iar ziua morţii şi-a prezis-o singură cu mulţi ani înainte de producerea evenimentului - 11 august 1996. Deşi bătrîna a murit, prezicerile ei continuă să facă valuri. Experţii ruşi încearcă şi acum să descopere în profeţiile Vangăi noi sensuri, cu o insistenţă asemănătoare celei cu care specialiştii din Occident încearcă să comenteze prezicerile lui Nostradamus. În anul 1980, Vanga a făcut o profeţie şocantă care avea să se împlinească după 20 de ani: „La sfîrşitul veacului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi sub apă şi toată lumea îl va deplînge“, a spus ea atunci. Dar ceea ce a părut la acea vreme o vorbă în vînt a luat, după 20 de ani, chip de tragedie, pentru că scufundarea submarinului nuclear rusesc „Kursk“, cu 117 oameni la bord a fost o imensă tragedie umană.
Vanga îşi manifesta capacităţile extraordinare recepţionînd imagini şi auzind glasuri. Ea pătrundea cu o exactitate uluitoare în trecutul depărtat şi apropiat, prezent şi viitor, atingea cele mai ascunse unghere ale sufletului oamenilor, ajungea pînă la universuri necunoscute şi aducea informaţii despre lucruri stranii şi de necrezut, îşi făcea predicţiile sale asupra unui singur ins, asupra unui întreg popor, asupra unor oraşe şi sate, asupra întregii planete. Ea obişnuia să repete: „Oh, astea sînt forţele, micile forţe care se află permanent în jurul meu. Există însă şi altele mai mari, care le conduc pe acestea. Cînd hotărăsc să se adreseze cuiva prin gura mea mă simt rău, iar apoi mă simt abătută pentru tot restul zilei.“
Vanga a numit cu exactitate matematică ziua în care va începe Cel de-al Doilea Război Mondial şi invadarea fostei Iugoslavii de armata germană. Cu o jumătate de an înaintea morţii lui Stalin, femeia a prezis ziua şi condiţiile în care acesta va pieri, fiind arestată şi întemniţată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sîngerosului dictator de la Kremlin. Vanga ştia dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968. În 1969, Vanga a anticipat victoria Indirei Gandhi la alegerile parlamentare anticipate. Catastrofa de la Cernobîl, perestroika, ieşirea lui Gorbaciov de pe scena marii politici, destrămarea URSS - toate s-au întîmplat conform prezicerilor bătrînei oarbe, care nu avea noţiuni prea profunde de politologie sau geopolitică. În timpul vieţii, nimeni n-a reuşit să dezlege misterul legat de prezicerile bulgăroaicei oarbe, însă acum oamenii de ştiinţă au găsit cheia acestui fenomen, de care s-ar servi în prezent serviciile speciale ruse pentru a dejuca acţiuni teroriste.
Înainte de a ajunge în atenţia serviciilor speciale ruse, fenomenul Vanga a fost studiat în ţara de origine a prezicătoarei. Institutul Pedagogic din Sofia a înfiinţat încă în anul 1967 un laborator special care a încercat să descifreze prezicerile sale. Profesorul Gheorghi Lozanov, care conducea acest laborator, a inclus-o pe Vanga, care era analfabetă, pe statele de angajaţi ai instituţiei. Casa Vangăi era arhiplină de aparate de ascultat, care înregistrau toate discuţiile sale cu persoanele care o vizitau, iar prezicerile ei erau verificate. Oamenii de ştiinţă bulgari susţin că acestea s-au împlinit în proporţie de 70-80%. Omul de ştiinţă rus Iuri Negrebitki, care a cercetat fenomenul Vanga, susţine că encefalul femeii era mobilizat pe căutarea informaţiei exact ca un computer. La baza metodei prezicerilor stă, în opinia lui, capacitatea de a găsi rapid şi eficient legături între cauză şi efect. „Lumea este făcută astfel încît nimic nu e întîmplător!“, spune Negrebitki.
Ceretătorii ruşi, care au încercat să dezlege cîteva dintre profeţiile bătrînei, spun că în 1989 ea făcea referire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Teamă, teamă! Fraţii americani cad de la înălţime, ciupiţi de moarte cu ciocul de păsări de oţel. Lupii ies de după tufiş, urlînd, şi sînge nevinovat curge în valuri“. Experţii susţin că şi numele preşedintelui american Bush ar apărea în profeţie pentru că „bush“ înseamnă în limba engleză „tufiş“.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Urmaşa lui Nostradamus
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Abrambureala :) :: Abrambureala :P :: Paranormal-
Mergi direct la: